Omgeving

De Leeus Villa en boutique lodge Cozy Lion liggen op Marloth Park. Dit is een beveiligd en omheind natuurreservaat, dat door zijn enorme omvang toch een royaal gevoel van ruimte geeft. Het is alleen met een hek gescheiden van Kruger Nationaal park, waardoor de leeuw, luipaard, olifant en neushoorn aan de Krugerkant blijven. Al het overige wild loopt ook door Marloth heen.
Aan 2 kanten van de straat is een uitkijkpunt. Aan de kant van Kruger staat een hoge uitkijktoren aan de Crocodile river, waar je een mooi uitzicht hebt en met geluk een familie olifant of leeuw ziet lopen.

market basket mountain Op het park zijn verschillende restaurants, bescheiden winkeltjes en een pompstation. Verder is er een internetcafe, een slagerij (altijd handig voor de braai!) en een wasserette, waar je s morgens je was brengt en s middags weer ophaalt.
Lionspruit is ons eigen wildpark op Marloth. Ook deze is vrij toegankelijk als je de Leeus Villa hebt gehuurd. In dit park zit ook het Afrikaanse wild dat in Marloth ontbreekt, behalve de olifant. Als je de Leeus Villa huurt, heb je ook vrije toegang tot de tennisbaan en het grote zwembad van het park, dat alleen door een hek is gescheiden met Kruger. Dus waar je vanuit het zwembad, de olifanten in de rivier ook kunt zien zwemmen.
In het aangrenzende plaatsje Komatipoort is een grote Spar waar je al je boodschappen kunt doen. Verder zijn er in de buurt uiteraard veel marktjes waar je lokale souvenirs en etenswaren kunt kopen.

img_0102 Swaziland, het buitenland in Zuid Afrika ligt op een klein uurtje rijden. Dit kleine koninkrijk staat bekend om zijn relaxte manier van leven. Er zijn adembenemende natuurparken , mooie uitzichten en bijzondere marktjes.
Nelspruit is de grote stad in de buurt, waar je flink kunt shoppen en waar ook een luchthaven is, om door te vliegen naar bijvoorbeeld Johannesburg.

Klik hier voor meer foto’s van de omgeving.